Over Ons

Wij zijn een duikclub die reeds sinds februari 2006 bestaat. In 2021 viert Scuba College dus zijn vijftiende verjaardag!

Ons duikcentrum bestaat uit zowel een duikschool als een duikclub.


Sinds 2006 zijn wij een erkend PADI duikcentrum onder nummer S-799086. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors www.padi.com.

Scuba College wil een duikschool zijn waar iedereen die interesse heeft om recreatief en veilig te leren duiken of vervolgcursussen wil doen, op een vriendelijke en persoonlijke manier, en in een veilige omgeving, een professionele en kwaliteitsvolle opleiding kan volgen. Je wordt opgeleid door een team van ervaren en professionele instructeurs en staffleden, waarbij het comfort en de ervaring van de cursist altijd centraal staat.

Evenzo wil Scuba College een duikclub zijn waar iedereen welkom is, en die (h)erkend wordt als een toffe en warme gezinsvriendelijke en laagdrempelige duikclub, met zowel natte als droge activiteiten, zodat aan alle leden alle kansen worden geboden om duikervaring op te doen, terwijl er ook veel aandacht is voor waardevol sociaal contact. Kortom, een club waar mensen zich thuis voelen.

 Officieel door PADI erkend duikcentrum, één van de snelst groeiende duikcentra in België, nog niet zo gek lang geleden hebben wij zelfs het grootste aantal duikers opgeleid in België op beginnersniveau.
 Wij ontvingen van PADI reeds een Excellence Award als erkenning voor onze PADI opleidingen van de hoogste kwaliteit.
 Een team ervaren en uiterst professionele instructeurs, waaronder 3 Staff Instructors, staan klaar om met jou het onderwateravontuur te starten.
 Eigen camionette, vulstation, flessen en alle goed onderhouden of nieuw duikmateriaal, eigen Mares certified onderhoudsdienst.
 Scuba College Duikschool staat voor flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid, persoonlijk en professioneel: een cursus kan je elke week starten, jij bepaalt zelf jouw tempo van de cursus! Geen massa productie, er wordt les gegeven in kleine groepjes, het is bijna een privé opleiding. Zelfs indien iemand eens wat trager wil gaan of een extra les moet overdoen is dit geen probleem.
 De prijzen van onze opleidingen zijn eerlijk, en zijn steeds alles-inclusief (boekenpaketten, materiaal, lessen, instructeur, PADI brevet, …), geen verdoken kosten!
 Bovendien is een ‘nieuw gezicht’ die de opleiding Open Water start automatisch en gratis lid van de duikclub gedurende een aantal maanden.
 Mogelijkheid om voorafgaandelijk een vrijblijvende duikinitiatie uit te proberen (kostprijs € 10 dewelke terug verrekend wordt bij het aanvatten van de cursus).
 Onze opleidingen binnenwatermodules worden volgens tijdskeuze van de cursist georganiseerd in één van de onderstaande zwembaden, beide in de omgeving Mechelen, waar wij jou in alle rust, veiligheid, vertrouwen en comfort leren duiken:
 Zwembad Maanhoevebad, Maanhoeveweg te Sint-Katelijne-Waver www.maanhoevebad.be
Hier hebben wij opleidingen op zaterdagnamiddag.
 Zwembad Nekkerpool, Nekkerspoel / Borcht 19 te Mechelen www.denekker.be/de-nekkerpool.html
Hier hebben wij opleidingen op vrijdagavond.
 Onze opleidingen buitenwatermodules worden georganiseerd in het recreatiedomein “De Nekker”. (Uitzonderlijk kan ook opleiding gegeven worden in de Put van Ekeren - omgeving Antwerpen).
 Buitenopleidingen uiteraard enkel vanaf het moment dat het buitenwater een voldoende watertemperatuur heeft bereikt (meestal april).
Domein de Nekker, Nekkerspoel / Borcht 19 te Mechelen www.denekker.be GPS adres = Spuibeekstraat te Mechelen
Hier kunnen opleidingen worden gepland elke week op donderdagavond of zaterdagvoormiddag.

Rechtstreeks email contact duikschool: duikclub@scubacollege.be

De ervaring leert ons dat eens men gebrevetteerd is men ook bij een goed georganiseerde duikclub moet kunnen aansluiten. Je wil toch niet de moeite van je opleiding gedaan hebben om dan alleen op vakantie te gaan duiken, of erger nog, niet meer of bijna niet meer te duiken?
Bij Scuba College Duikclub ben je aan het juiste adres !
Lid zijn van onze duikclub heeft voor jou echt een resem voordelen:
 Bovenal willen wij een warme (gezins)club zijn. Wij zijn zo professioneel mogelijk. Wij zijn geen amateurs, en hoegenaamd geen wilde macho’s. In onze club willen wij leuk en veilig duiken. Wij zijn gemoedelijk, laagdrempelig, sociaal en collegiaal. Iedereen is welkom en voelt zich aanvaard. Het is onze grote bekommernis om jou zoveel als mogelijk duikmogelijkheden te geven en jou te mogen verwelkomen bij één of andere duik of activiteit van onze club.
 Als lid van onze duikclub kan je jouw hobby blijven uitoefenen op continue basis, en niet alleen tijdens je zomervakantie bijvoorbeeld!
 Democratisch lidgeld (betaalbaar per jaar). Nieuwe gezichten die inschrijven voor bvb cursus Open Water zijn trouwens gedurende een ruime periode gratis lid van de duikclub.
 Uitgebreid jaarprogramma – gepubliceerd op de website - met zowel natte als droge activiteiten, voor elk wat wils, ook voor de niet duikende clubleden.
 Onze duikclub stuurt je een wekelijkse mailing zodat je niks van het programma kan vergeten en je jouw hobby ten volle kan uitoefenen als je wil.
 Regelmatige zwembadtrainingen, ook in de winter, zowel op conditie/apneu als op onderhouden van de duikskills.
Na de winter, twee maal per week, zijn er vrije duiken in de Nekker (onze huisplas).
 Regelmatige clubduiken in de zomermaanden (meestal 2 x per maand - op zondag) naar diverse zoetwatermeren, steengroeves, oosterschelde, grevelingenmeer, ... (Er is zelfs mogelijkheid tot noordzeeduiken voor hen die dit willen).
 Onze camionette is steeds ter plaatse bij de duikgelegenheden, met mogelijkheden tot huur van het nodige duikmateriaal (mogelijkheid tot aanschaf materiaalkaarten). Uiteraard hebben wij ook eigen flessen en vulmogelijkheden met onze eigen compressor.
 Duikers worden ingedeeld in buddyparen, er is duikbriefing bij minder bekende duikplaatsen, en er is uiteraard kantwacht. Ook EHBO kit en zuurstofkoffer zijn steeds aanwezig.
 Een jaarlijkse receptie, een jaarlijkse barbecue, …
 Wij respecteren het milieu en organiseren jaarlijks een clean-up duik van de Nekker.
 Wij duiken tot laat in het jaar door bvb Halloweenduik in oktober en Kerstduik in december.
 Afwisselend organisatie van een jaarlijks Zeeland duik-weekend of Ardennen duik-weekend (september).
 Organisatie van wat-verder-weg-duikreizen (2014 Egypte, 2015 Bonaire, 2016 Gran Canaria, 2017 Filippijnen, 2018 Curaçao,…).

FEESTCOMMITEE:
Wist je dat in de schoot van onze duikclub zelfs een “feestcommitée” is
opgericht, hetwelke op gezette tijdstippen de clubduiken nog extra
bijkleurt met versnaperingen en een “hapke-tapke-klapke”.

Bestuur Scuba College

Eric

Voorzitter

Luc

Penningmeester

Johan

Secretaris