Dit is een tweedelige cursus - de Assistant Instructor (AI) -cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI) -programma.

Als je een passie hebt voor duiken en een buitengewoon leven wilt, word dan een PADI-instructeur. Door te leren duiken, kun je je liefde voor de waterwereld met anderen delen terwijl je doet wat je leuk vindt: in, rond en onder water zijn. PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gewilde duikprofessionals over de hele wereld, omdat ze het programma hebben afgerond dat de norm bepaalt voor het trainen van duikprofessionals.

De Instructor Development Course (IDC) bestaat uit twee delen - de Assistant Instructor-cursus (AI) en het Open Water Scuba Instructor-programma (OWSI). De meeste duikprofessionals voltooien de volledige IDC en gaan door met het bijwonen van een Instructor Examination (IE), wat de laatste stap is om een ​​PADI Instructor-certificering te behalen.

Het succesvol afronden van alleen de AI-cursus resulteert in een PADI Assistant Instructor-kwalificatie. Wanneer een AI klaar is om vooruitgang te boeken, geeft het volgen van een OWSI-programma toegang tot een IE om een ​​volledige PADI Instructor-kwalificatie te behalen.

Duikprofessionals die in het bezit zijn van een instructeursbevoegdheid bij een andere duikopleidingsorganisatie, komen mogelijk in aanmerking om rechtstreeks deel te nemen aan het OWSI-programma. Dit erkent eerdere instructeursopleiding en biedt een pad om een ​​PADI-instructeur te worden.

 Vereisten

  • 18 jaar zijn of ouder
  • PADI Divemaster (of gelijkgestelde certificering)
  • Emergency First Response (primaire en secundaire zorg) brevet van de afgelopen 24 maanden, kan ook behaald worden tijdens de instructeurstraining
  • Een medische verklaring ondertekend door een arts in de afgelopen 12 maanden
  • Minimum 60 duiken gemaakt hebben, 100 om een IE bij te wonen