Voorjaar banner pagina

Het voorjaar

Ontsnappen naar een andere wereld. Als je duikt met perslucht word je meegevoerd naar een andere wereld met nieuwe kleuren, vormen, structuren, dieren en planten. Word sportduiker en ontsnap naar een wondere plek waar je tot rust komt en je inspiratie kunt opdoen.

 

Waarom leren duiken in het voorjaar?

Deze periode is het uitgelezen moment om te starten met een cursus tot duiker.
De eerste cursus die je volgt is de Padi Open Water.
Maart-april-mei is ideaal om te starten zodat je tegen de zomer je brevet hebt en kan gaan duiken op vakantie.

Het eerste deel van de cursus bestaat uit 5 zwembadmodules (planning ervan gebeurt in samenspraak en à la carte van de student)
Ondertussen studeer je thuis (via zelfstudie op je eigen tempo ) een theoretisch gedeelte. Je legt hier een examen over af na de vijfde zwembadmodule.
Het zwembadgedeelte en het theoretisch examen wordt gevolgd door 4 uitenwatermodules. Na de laatste buitenwatermodule ontvang je jouw PADI duikbrevet (wereldwijd en levenslang geldig)

 

Stap 1

Indien je het helemaal ziet zitten kan je je inschrijven voor de OWD cursus.
Maar wil je dolgraag de onderwaterwereld ontdekken in binnen- en buitenland en twijfel je of duiken wil iets is voor jou? Begin dan met een initiatie in het zwembad. Dit kan iedere zaterdag of vrijdag (indien gewenst). Tijdens deze initiatie leer je door een ervaren instucteur of divemaster de basisbegrippen en leer je het materiaal kennen. Vervolgens duik je onder begeleiding in ons zwembad. Dit is de uitgelezen kans om er achter te komen of duiken jou wel ligt. Deze initiatie kost je 10 euro. Maar als je beslist om de cursus aan te vatten, kan je deze 10 euro gebruiken bij wijze van korting op je OWD cursus.

Stap 2

Een opleiding volgen bij ons betekent een professionele begeleiding, met picobello duikmateriaal. Geen snel-snel instant cursus, maar wel opleiding in alle rust, comfort en veiligheid. Volgen van de lessen is ofwel individueel, ofwel in kleine groepjes (2-4 personen), maar nooit massa-productie.
De lessen in het zwembad gaan door op zaterdagnamiddag of vrijdagavond indien gewenst. De openwaterduiken gaan door op zaterdagvoormiddag om 9u00 en op donderdagavond vanaf om 19u00.

Stap 3

Nu ben je een gebrevetteerd open water duiker en kan je 100% genieten van je duiken op vakantie.

 

Waarom leren duiken voor je op vakantie gaat?

Op voorhand een opleiding volgen bij Scuba College (in plaats van te gaan leren duiken op vakantie) heeft zo zijn voordelen:

- Je hebt ruim de tijd om je lessen te volgen, deze worden ingepland volgens jouw eigen beschikbaarheden (en niet alles in die éne vakantieweek)
- Alles in je eigen taal (onze staff kan tevens de lessen verzorgen in het Frans of het Engels zo iemand wenst)
- Je hebt je duikbrevet voor je op vakantie vertrekt, je kan de vakantie dus ten volle besteden aan het duiken, en je zal duiken met meer zelfvertrouwen.
- Bovendien ben je ook nog automatisch en gratis van onze duikclub tot einde jaar, zodat je kan blijven oefenen en ervaring opdoen.

DUS NIET LANGER WACHTEN! BEGIN JE DUIKOPLEIDING NU (IN HET VOORJAAR ) EN GENIET DEZE ZOMER AL VAN JE EERSTE DUIKAVONTUREN

 

 

Meer info:

PADI Open Water Diver cursus...    

PADI Open Water Diver brochure... 

 

 

 

Foto's voorjaar

 

Duikinitiatie2

Duikinitiatie3 

002 Open water

001 Open water