Over Ons

 

Wij zijn een duikclub die reeds sinds februari 2006 bestaat. In 2016 vierde Scuba College dus zijn tiende verjaardag! Ons duikcentrum bestaat uit zowel een duikschool als een duikclub.
Sinds 2006 zijn wij eveneens erkend als PADI erkend duikcentrum onder nummer S-799086. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors www.padi.com

Scuba College Duikschool

Missie van onze duikschool.

Scuba College wil een duikschool zijn waar elkeen die interesse heeft om recreatief en veilig te leren duiken of vervolgcursussen wil doen, op een vriendelijke en persoonlijke manier, in een veilige omgeving, een professionele en kwaliteitsvolle opleiding kan volgen, en opgeleid wordt door een team van ervaren en professionele instructeurs en staffleden, en waar het comfort en de ervaring van de cursist altijd centraal staat.

Wat je ook moet weten over onze duikschool:

Officieel door PADI erkend duikcentrum, één van de snelst groeiende duikcentra in België, nog niet zo gek lang geleden hebben wij zelfs het grootste aantal duikers opgeleid in België op beginners niveau.
Wij ontvingen van PADI reeds een Excellence Award als erkenning voor onze PADI opleidingen van de hoogste kwaliteit.
Een team ervaren en uiterst professionele instructeurs, waaronder 3 Staff Instructors,  staan klaar om met jou het onderwater avontuur te starten.
Eigen camionette, vulstation, flessen en alle goed onderhouden of nieuw duikmateriaal, eigen Mares certified onderhoudsdienst.
Scuba College Duikschool staat voor flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid, persoonlijk en professioneel: een cursus kan je elke week starten, jij bepaalt zelf jouw tempo van de cursus! Geen massa productie, er wordt les gegeven in kleine groepjes, het is bijna een privé opleiding. Zelfs indien iemand eens wat trager wil gaan of een extra les moet overdoen is dit geen probleem.
De prijzen van onze opleidingen zijn eerlijk, en zijn steeds alles-inclusief (boekenpaketten, materiaal, lessen, instructeur, PADI brevet, …), geen verdoken kosten! Bovendien is een ‘nieuw gezicht’ opleiding Open Water automatisch en gratis lid van de duikclub gedurende een aantal maanden.
Mogelijkheid om voorafgaandelijk een vrijblijvende duikinitiatie uit te proberen (kostprijs € 10 dewelke terug verrekend wordt bij het aanvatten van de cursus)
Onze opleidingen binnenwatermodules worden volgens tijdskeuze van de cursist georganiseerd in één van de onderstaande zwembaden, beiden in de omgeving Mechelen, waar wij jou in alle rust, veiligheid, vertrouwen en comfort leren duiken:
   Zwembad Maanhoevebad, Maanhoeveweg te Sint Katelijne Waver www.maanhoevebad.be
Hier hebben wij opleidingen op zaterdagnamiddag.
   Zwembad Nekkerpool, Nekkerspoel / Borcht 19 te Mechelen www.denekker.be/de-nekkerpool.html
Hier hebben wij opleidingen op vrijdagavond.
Onze opleidingen buitenwatermodules worden georganiseerd in het recreatiedomein “De Nekker”. (Uitzonderlijk kan ook opleiding gegeven worden in de Put van Ekeren - omgeving Antwerpen). Buitenopleidingen uiteraard enkel vanaf het moment dat het buitenwater een voldoende warme temperatuur heeft bereikt (meestal april).
   Domein de Nekker, Nekkerspoel / Borcht 19 te Mechelen www.denekker.be
Hier kunnen opleidingen worden gepland elke week op donderdag, zaterdag of zelfs op zondag.

Rechtstreeks email contact duikschool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Scuba College Duikclub

Missie van onze duikclub.

Evenzo wil Scuba College een duikclub zijn waar iedereen welkom is, en die (h)erkend wordt als een toffe en warme gezinsvriendelijke en laagdrempelige duikclub, met zowel natte als droge activiteiten, zodat aan alle leden alle kansen worden geboden om duikervaring op te doen, terwijl er ook veel aandacht is voor waardevol sociaal contact. Kortom, een club waar mensen zich thuis voelen.

De ervaring leert ons immers dat eens men gebrevetteerd is men ook bij een goed georganiseerde duikclub moet kunnen aansluiten. Je wil toch niet de moeite van je opleiding gedaan hebben om dan alleen op vakantie te gaan duiken, of erger nog, niet meer of bijna niet meer te duiken?

Bij Scuba College Duikclub ben je aan het juiste adres !

Lid zijn van onze duikclub heeft voor jou echt een resem voordelen:

Bovenal willen wij een warme (gezins)club zijn. Wij zijn zo professioneel mogelijk. Wij zijn geen amateurs, en hoegenaamd geen wilde macho’s. In onze club willen wij leuk en veilig duiken. Wij zijn gemoedelijk, laagdrempelig, sociaal en collegiaal. Iedereen is welkom en voelt zich aanvaard. Het is onze grote bekommernis om jou zoveel als mogelijk duikmogelijkheden te geven en jou te mogen verwelkomen bij één of andere duik of activiteit van onze club.
Als lid van onze duikclub kan je jouw hobby blijven uitoefenen op continue basis, en niet alleen tijdens je zomervakantie bijvoorbeeld!
Democratisch lidgeld (betaalbaar per jaar). Nieuwe gezichten die inschrijven voor bvb cursus Open Water zijn trouwens gedurende een ruime periode gratis lid van de duikclub
Uitgebreid jaarprogramma – gepubliceerd op de website - met zowel natte als droge activiteiten, voor elk wat wils, ook voor de niet duikende clubleden.
Onze duikclub stuurt je een wekelijkse mailing zodat je niks van het programma kan vergeten en je jouw hobby ten volle kan uitoefenen als je wil.
Regelmatige zwembadtrainingen, ook in de winter, zowel op conditie/apneu als op onderhouden van de duikskills.
Na de winter, twee maal per week, zijn er vrije duiken in de Nekker (onze huisplas).
Regelmatige clubduiken in de zomermaanden (meestal 2 x per maand - op zondag) naar diverse zoetwatermeren, steengroeves, oosterschelde, grevelingenmeer, ... (Er is zelfs mogelijkheid tot noordzeeduiken voor hen die dit willen).
Onze camionette is steeds ter plaatse bij de duikgelegenheden, met mogelijkheden tot huur van het nodige duikmateriaal (mogelijkheid tot aanschaf materiaalkaarten). Uiteraard hebben wij ook eigen flessen en vulmogelijkheden met onze eigen compressor.
Duikers worden ingedeeld in buddyparen, er is duikbriefing bij minder bekende duikplaatsen, en er is uiteraard kantwacht. Ook EHBO kit en zuurstofkoffer zijn steeds aanwezig.
Een jaarlijkse receptie, een jaarlijkse barbecue, …
Wij respecteren het milieu en organiseren jaarlijks een clean-up van de Nekker duik
Wij duiken tot laat in het jaar door bvb Halloweenduik in oktober en Kerstduik in december
Organisatie van een jaarlijks Zeeland duikweek-end (september)
Organisatie van wat-verder-weg-duikreizen (2014 Egypte, 2015 Bonaire, 2016 Gran Canaria, 2017 Filippijnen, …)
FEESTCOMMITEE: Wist je dat in de schoot van onze duikclub zelfs een “feestcommitée” is opgericht, hetwelke op gezette tijdstippen de clubduiken nog extra bijkleurt met versnaperingen en een “hapke-tapke-klapke”.

 

Nog niet helemaal overtuigd?

Maak eens een afspraakje met ons voor nog meer uitleg, of voor een bezoekje tijdens één van onze trainingen op vrijdagavond (Nekkerpool te Mechelen) of zaterdagnamiddag (Maanhoevebad te Sint Katelijne Waver)
Of maak een afspraakje om gewoon eens kennis te maken aan de waterkant. En zelfs meer ! want ook al ben je nog geen lid, als je een duikbrevet hebt en je wil eens echt de sfeer van een vrije duik in de Nekker of een clubuitstap opsnuiven, dan kan dit eenmalig via een vrijblijvende kennismakingsduik.

Helemaal overtuigd?

Vraag onze inschrijvingsdocumenten en de lidgeld condities en wij maken alles zo snel als mogelijk in orde. (informatie, welkom, jouw emailadres in de mailinglist, jouw Scuba College lidkaart, …). En dan heten wij jou met graagte welkom in onze toffe duikclub, een gedreven duikerscommunity, waar je naast de mogelijkheden om te duiken en duikervaringen op te doen, er vele mogelijkheden tot waardevol sociaal contact en een pak fun en ambiance bijkrijgt.

Duiken is een toffe hobby, zeker bij Scuba College, jouw favoriete duikclub!!

Contact:

Club GSM: 0488/41.11.96 (als wij aan het werken of aan het duiken zijn is het soms moeilijk om de call aan te nemen, maar een mailtje wordt steeds binnen de korste keren beantwoord)
Rechtstreeks email contact duikclub: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.