Tec 40-cursusDeepdive40

Als je geïnteresseerd bent in technisch duiken, maar nog niet aan de voorwaarden voor de PADI Tec 50 Diver-cursus of de PADI Tec 45-cursus voldoet, kun je overwegen in te stromen in de PADI Tec 40-cursus. Het is het eerste onderdeel van de volledige PADI Tec Deep Diver-cursus en bestaat uit de eerste vier duiken. Aangezien je een van deze duiken in beschut water (of een zwembad) kun doen, beginnen veel duikers met de Tec 40-cursus in de wintermaanden, zodat ze in het voorjaar klaar zijn om in het buitenwater verder te

Wat je leert?

Decompressiesoftware en duikcomputers gebruiken om de decompressieduiken te plannen en te maken met niet meer dan10 minuten totale decompressie en niet dieper dan 40 meter/130 voet.
Gebruik maken van een enkele fles met decompressiegas, gevuld met maximaal 50 % zuurstof (EANx50) om extra behoudend voor de vereiste decompressie te zijn.

Aangezien het deel uitmaakt van de cursus, telt je training voor de PADI Tec 40-cursus mee voor de PADI Tec 45 en Tec 50-cursussen.

 

De duikuitrusting die je gaat gebruiken

Je gebruikt een sportduikuitrusting met een aantal kleine toevoegingen, zodat je beter in staat bent met de tecduikomstandigheden om te gaan.

 

Het benodigde lesmateriaal

Je maakt gebruik van de Tec Deep Diver-kit, wat je introduceert in de:

Terminologie van tecduiken
Noodprocedures
Gasplanning

 

De Kit bestaat uit:

Een cursusboek
Checklist voor duikplanning en leitje voor duikplanning.
De optionele Equipment Set-up and Key Skills-video op dvd is een fantastisch hulpmiddel om thuis te oefenen, tussen je Tec duikavonturen door. Je blijft de Tec Deep Diver Kit gebruiken tot en met Tec 50.

Deelnamevereisten

Je moet:

PADI Advanced Open Water Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie).
PADI Enriched Air Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie).
PADI Deep Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie).
Een geldige medische verklaring bezitten, ondertekend door een arts.
Minimaal 30 gelogde duiken hebben, waarvan er ten minste
12 duiken gedaan hebben met verrijkte lucht nitrox dieper dan 18 meter/60 voet.
  Duiken (met of zonder EANx) waren dieper dan 30 meter/100 voet.

 

Prijs cursus:  PADI Tec 40 Diver

Kostprijs : 375 euro Tec 40 Diver met certificaat en boekenpakket (excl. het benodigde ‘Tec-duikmateriaal’ en gasmengsels).

Kostprijs : 1000 euro Tec 40 + Tec 45 + Tec 50 Diver met certificaat (excl., het benodigde ‘Tec- duikmateriaal’ en gasmengsels