PADI Duikopleidingen

 

Duiken tussen het koraal en de vissen, met Scuba College hoef je er niets van te missen!
PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors.
De organisatie wordt dit jaar 25 jaar en is de grootste organisatie op het gebied van duikopleidingen ter wereld.
Zij ontwikkelen de opleidingen en lesmaterialen. Al onze aangeboden cursussen vallen onder de standaards en richtlijnen van PADI.

Recreatief

Duikopleidingen

Open Water Diver
Advanced Open Water Diver
Specialty cursussen
Emergency First Response
Rescue Diver
Master Scuba Diver

Programma's voor kinderen

Bubblemaker
Seal Team

Ervaringsprogramma's

Scuba Review
Discover Local Diving


Go Pro

Divemaster

 

Recreatief

Duikopleidingen

PADI Open Water Diver

Dit is de eerste volledige duikopleiding binnen het PADI systeem. Na voltooiing ontvang je het PADI Open Water Diver brevet waarmee je over heel de wereld kunt gaan duiken (ben je nu in België, Egypte of Frans Polinesië… je kunt overal duiken!)
De cursus bestaat uit:

Zelfstudie en examen na de 5de zwembadsessie
5 zwembadsessies
4 buitenwaterduiken

In deze cursus is het gebruik van duikmateriaal altijd inbegrepen!

Open onze PADI Open Water Diver folder

PADI Advanced Open Water Diver

Iemand die vijf “adventure dives” gemaakt heeft noemen ze een PADI Advanced Open Water Diver. Het is een nieuwe stap om een ervaren duiker te worden, en deel te kunnen nemen aan vervolgopleidingen. Je maakt een diepduik, een navigatieduik en drie verdere “adventure dives” waarna je het brevet ontvangt.

Vraag nu naar ons vooropgesteld PADI Advanced Open Water Diver programma:

Navigatieduik (verplicht)
Diepduik (verplicht)
Nachtduik (Scuba College aanrader)
Opsporing en berging (Scuba College aanrader)
Peak Performance Buoyancy (Scuba College aanrader)
Enriched Air Nitrox intro (Scuba College aanrader)

Het is eventueel ook mogelijk om het brevet te behalen met de volgende “adventure dives”:

AWARE visherkenning
Onder Water Naturalist
Droogpakduiken

Open onze PADI Advanced Open Water Diver folder

PADI Specialty cursussen

Wanneer je er achter komt welke soort duiken jou bevalt, zetten de PADI specialty cursussen je op het juiste been. In deze programma’s leer je de achtergrond informatie door een beetje te lezen, het bekijken van opwindende en informatieve video’s en DVD’s en het doorspreken van het concept in de theoriesessies en briefings voor de duik. Dan maak je 2 tot 4 duiken in de betreffende specialiteit waarna je het brevet ontvangt.


Bij Scuba College kan je volgende specialty cursussen volgen:

AWARE visherkenning
DPV - Diver Propulsion Vehicle
Drift duiker
Droogpakduiker
Verrijkte lucht Nitrox
Nachtduiker
Sidemount Diver
Onderwater navigatie
Diepduiker
AWARE Coral Reef Conservation
Wrak duiker
Emergency O2 Provider
Peak Performance Buoyancy (uittrimmen)

PADI Advanced Equipment Specialist

PADI DPV

PADI Deep Diver Specialty

PADI Digital Underwater Photographer Specialty

PADI Droogpak Duiker

PADI NITROX

PADI Night Diver Specialty

PADI Peak Performance Buoyancy

PADI Sidemount

PADI Underwater Navigator Specialty

PADI wrak

Voor meer informatie en prijzen kan u altijd bij ons terecht! 

EFR - Emergency First Response

Emergency First Response is een innovatief eerst-hulp programma dat bestaat uit ‘Primary care’ (CPR) en ‘Secondary care’ (eerste hulp). Het eerste gedeelte bereidt je voor op hulpverlening voor noodgevallen terwijl het tweede gedeelte verder bouwt en je leert helpen bij het assisteren van patiënten tijdens het wachten op de medische hulpdiensten of wanneer deze niet beschikbaar zijn.
Beide cursussen, welke in 2 avonden gegeven worden, zijn een combinatie van de ontwikkeling van kennis, ontwikkeling van vaardigheden en simulaties van noodgevallen, om voor de deelnemers kennis, begrip en voorbereiding op de toepassing zeker te stellen.
De cursus is overigens ook geschikt voor niet-duikers.
(Emergency First Response volgt de overwegingen en connclusies van de “Basic Life Support (BLS) Working Group” van de “International Liaison Committee on Resuscitation.(ILCOR))

Open onze PADI EFR folder

PADI Rescue Diver

Het belangrijkste doel van deze cursus is dat duikers leren verantwoord om te gaan met zichzelf en hun omgeving. De cursus gaat verder in op de tot nu toe verworven vaardigheden, en het doel is om, vat te krijgen op zichzelf en eventuele voorkomende probleemsituaties.
Hoe kan ik zulke momenten voorkomen?
Hoe kan ik in noodsituaties reageren?
Op dergelijke vragen zullen deelnemers na de succesvolle afronding onmiddellijk een antwoord hebben.

De cursus bestaat uit:

5 theoriesessies
2 zwembadsessies
3 buitenwatersessies

  Open onze PADI Rescue Diver folder

PADI Master Scuba Diver

Heb je de cursussen PADI Advanced Open Water, PADI Rescue Diver alsmede minstens vijf specialties met succes afgerond, dan kun je de graad Master Scuba Diver aanvragen. Deze graad geeft aan dat je een omvangrijke opgeleide sportduiker bent. Dan bezit je alle vaardigheden die een bewuste en tegelijkertijd vaardige duiker kenmerkt.
En vooral niet te vergeten: alle deuren staan voor je open voor de start van een professionele carrière. Vraag gerust om meer informatie!

 

Programma's voor Kinderen

Bubblemaker

Het Bubblemaker programma is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 8 en 10 jaar.

Er zal eerst van start gegaan worden met een korte uitleg over het duiken waarna de jonge spruit het zelf kan uitproberen onder begeleiding van een ervaren instructeur.
Deze les gaat door in het zwembad en duurt ongeveer 2 a 3 uur. Na voltooiing krijgt de jonge deelnemer een eigen certificaat, brevetje en logboekje.

PADI Seal Team

Op deze manier kunnen kinderen tussen 8 en 10 jaar kennis maken met de duiksport en zich voorbereiden op de PADI Open Water Diver opleiding.
Na het volbrengen van 5 ‘Aquamissions’ in het zwembad zullen zij een PADI Seal Team certificaat (en brevet) behalen. Voor meer informatie over dit programma kan u altijd bij ons terecht.

 

Ervaringsprogramma's

Scuba Review

Heb je een tijdje niet meer gedoken, ga je een vervolgopleiding doen of wil je een aantal dingen opfrissen voordat je op vakantie gaat? Dan is dit het ideale programma.
Na een korte herhaling van de basisprincipes van het duiken (theorie) volgt er een zwembadsessie waarbij de basisvaardigheden nog eens herhaald worden.

Discover Local Diving

Je hebt op vakantie leren duiken en je wil je sport ook hier beoefenen of je wilt een locale duikplaats leren kennen, dan kan je deelnemen aan het Discover Local Diving programma. In dit programma krijg je op die duikplaats een briefing van de Divemaster of instructeur over de plaatselijke gebruiken, regels en omstandigheden waarna je samen een kennisduik gaat maken.

 

Go Pro

PADI Divemaster

PADI is de grootste duikorganisatie ter wereld. De onomstreden leider van de markt,met meer dan 5000 aangesloten duikwinkels en duikcentra. Al deze bedrijven, welke op de mooiste plekken ter wereld te vinden zijn, zoeken duikprofessionals. Mensen zoals jij! Of je nu voor één van deze bedrijven wilt werken, of een eigen bedrijf wilt opbouwen: wij ondersteunen je. We leiden je op en geven daarna de nodige ondersteuning.
Na succesvolle afronding van de PADI Divemaster cursus, zul je het recht hebben om diverse duikactiviteiten in verschillende omgevingen onder toezicht te houden en te begeleiden. In diverse PADI duikcenters en Resorts helpen Divemasters al actief mee bij het opleiden van beginnende duikers. Je verantwoordelijkheid bestaat onder andere uit het leiding geven bij uitstapjes voor het duiken. Je mag ook het PADI Discover Local Diving en het Scuba Review programma aan gebrevetteerde duikers aanbieden. Mensen die niet duiken kunnen onder jou toezicht van de wereld onderwater genieten in het kader van het Discover snorkeling programma en de PADI Skin Diver cursus.


Het programma bestaat uit:

8 theoriesessies (+ 1 ex.)
Minimum 4 zwembadsessies
Stages bij het opleiden van leerlingen

Open onze PADI Divemaster folder