PADI

Technisch duiken is de “extreme” tak van het duiken, waarbij ervaren en gebrevetteerde duikers veel dieper gaan dan de meeste duikers. Voor technisch duiken is aanzienlijk meer duikuitrusting en opleiding nodig om de bijkomende risico’s die dit soort duiken met zich meebrengt te kunnen beheersen. Tecduiken is niet voor iedereen geschikt, maar voor degenen die vragen om uitdaging zijn de PADI TecRec-cursussen het antwoord.

PADI Go Tec Discover Tec

Discover Tec

Benieuwd naar technisch (tec) duiken maar je weet nog niet zeker of je wel een cursus wilt volgen? Discover Tec is een kortdurend programma in beschut water, zoals een zwembad, waarbij je technisch duiken een keer kunt uitproberen. Je gaat dan ook echt met tecduikuitrusting een proefduik maken. Je PADI Tec Instructor zal je enkele basisvaardigheden laten doen, zoals het wisselen van je primaire naar je secundaire ademautomaat en het afsluiten van de gasstroom.

PADI Go Tec Gas Blender

Gas Blender

Gasblender zijn is een sleutelbaan bij een druk PADI-duikcentrum. Deze cursus leert je hoe je verrijkte lucht nitrox en gassen op basis van helium kunt mengen met behulp van een of meer mengmethoden.

PADI Go Tec 40

Tec 40

De PADI Tec 40-cursus is de cursus waar je de overstap maakt van recreatief duiken naar technisch duiken. Het is een perfecte cursus om met tecduiken te beginnen omdat de cursus tevens de eerste cursus is van het volledige PADI Tec Diver-programma die de kloof overbrugt tussen duiken binnen de nultijden en diepe, technische decompressieduiken. Je doet ervaring op en begint met het opbouwen van kennis en vaardigheden die je nodig hebt om verder te gaan met je training tot tecduiker. Na afloop van de cursus mag je beperkt decompressieduiken maken tot een diepte van maximaal 40 meter/130 voet.

PADI Go Tec 45

Tec 45

De PADI Tec 45-cursus is het tweede deel van het volledige PADI Tec Deep Diver-programma. Je verlegt je dieptelimiet naar 45 meter/145 voet en leert om herhalingsdecompressieduiken te plannen en uit te voeren waarbij je gebruik maakt van één stage-fles. Je wordt in een volledige tecduikuitrusting gestoken, ofwel backmount of sidemount. Door gebruik te maken van decompressiegassen (EANx of zuivere zuurstof) zullen de decompressiestops tijdens de duiken versneld plaatsvinden. Dit is een cursus waarbij je de uitdaging aandurft en aangaat om technisch duiker te worden.

PADI Go Tec 50

Tec 50

De Tec 50-cursus is het derde deel van het volledige PADI Tec Deep Diver-programma. Als Tec 50 diver toon je aan dat je je hebt ontwikkeld tot tecduiker en dat je de vaardigheden hebt om tot een diepte van maximaal 50 meter/165 voet te duiken. Je weet hoe je versnelde decompressiestops moet maken waarbij je tot twee gassen gebruikt. Het is niet eenvoudig om dit niveau te halen. Het behalen van je Tec 50-brevet opent de deur naar diepere duikexpedities.

PADI Go Tec Sidemount

Tec Sidemount

Als je naar technisch duiken hebt gekeken, realiseer je je dat tec-duikers altijd meer dan één tank dragen. Sidemount is een steeds populairdere manier om meerdere cilinders te configureren voor technisch duiken. Je kunt de wereld van tec-duiken betreden met de Tec Sidemount Diver-cursus en wat je leert toepassen op andere TecRec-cursussen. Je instructeur kan aanbieden om deze cursus te integreren met de Tec 40-, Tec 45- of Tec 50-cursussen.

Wil je graag meer informatie over bovenstaande cursussen of wens je je in te schrijven, vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier